Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου, αποτελεί σύμβολο των κατακτήσεων των γυναικών σε όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει και πόσο δρόμο έχουμε ακόμα μπροστά μας να διανύσουμε για να φτάσουμε στην πραγματική και ουσιαστική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

Στη σημερινή ημέρα, συγχαίρουμε, επικροτούμε και επιβραβεύουμε τις γυναίκες, που διεκδίκησαν  και πέτυχαν  το δικαίωμα συμμετοχής τους στη μόρφωση, στην πολιτική, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, το δικαίωμα στην εργασία, στην ισότητα, στην οικονομική ανεξαρτησία. Η γυναίκα είναι ο πυρήνας, η ψυχή και η «ραχοκοκαλιά» της κάθε οικογένειας, καθώς προσπαθεί με θυσίες να ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους,  όπως είναι της μητέρας, της εργαζομένης και της συζύγου.

Ιδιαίτερα, στεκόμαστε  δίπλα, υποκλινόμαστε και εκφράζουμε το σεβασμό μας στις ειδικές ομάδες γυναικών, που είναι πιο ευάλωτες, όπως είναι οι  μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, οι  μητέρες παιδιών με αναπηρίες, οι πολύτεκνες και οι γυναίκες  θύματα εμπορίας ή βίας.

Οι γυναίκες με θάρρος, τόλμη, αποφασιστικότητα και πίστη στις δημιουργικές τους δυνάμεις, θα συνεχίσουν να ονειρεύονται, να ελπίζουν και να αγωνίζονται για τη διασφάλιση των προϋποθέσεων, που θα τις καταξιώσουν με ισότιμη παρουσία στον κοινωνικό, οικονομικό και επαγγελματικό βίο και θα τις οδηγήσουν σε δρόμους ελευθερίας, ανάπτυξης και προόδου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στηρίζει την ανάγκη ίσης συμμετοχής γυναικών ανδρών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, προωθεί  την απασχόληση του γυναικείου εργατικού δυναμικού με όρους αξιοπρεπείς  ,υποστηρίζει την εφαρμογή πλαισίου συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, ενθαρρύνει τη Γυναικεία  Επιχειρηματικότητα και το  έργο  των Γυναικείων Συνεταιρισμών.


Καθοριστικός και απαραίτητος ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων, που θα προσφέρουν στη γυναίκα ενημέρωση, στήριξη και  ενθάρρυνση για μια ισότιμη θέση -όπως της  αρμόζει στην κοινωνία- μέσα από την υλοποίηση δράσεων που μπορούν  να συμβάλλουν στην προώθηση της ισότητας των φύλων, στην  καταπολέμηση της βίας και της εκμετάλλευσης  κατά των γυναικών, στην ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για γυναίκες  που υφίστανται  διακρίσεις κ.ά..

Η σημερινή ημέρα, ας αποτελέσει αφετηρία ανάδειξης της ανεκτίμητης προσφοράς της γυναίκας στο θεσμό της οικογένειας και στην κοινωνία, τιμής στον πολυδιάστατο ρόλο της και προσπάθειας για κατοχύρωση ουσιαστικής ισότητας, σε όλες τις εκφάνσεις  της ζωής της.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών

της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σοφία Μαυρίδου

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version