Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Μακεδονία....Και τώρα; Του Ανδρέα Καρασαββίδη

Πραγματικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζούμε το θέατρο του παραλόγου στην Ελλάδα. Και γράφω μόνο για το θέμα με την ονομασία της γείτονος χώρας,το Κράτος των Σλάβων,τα Σκόπια.

Δεν πρέπει πάλι να αναλωθούμε στα γνωστά εδώ και χιλιάδες χρόνια ιστορικά γεγονότα για την Ελληνική Ιστορία της Μακεδονίας.

Όλοι παγκοσμίως ( εκτός μάλλον από κάποιους Έλληνες πολιτικούς) ξέρουν ποια είναι η Μακεδονία.

Άσχετα αν εμείς οι ίδιοι Έλληνες πριν από χρόνια στην Προσωρινή ονομασία των Σκοπίων, στο ακρωνύμιο του Π.Γ.Δ.Μ,μόνοι μας δεχθήκαμε το Μακεδονία ( ποια Κυβέρνηση,με ποιον Πρωθυπουργό,με ποιον Πρόεδρο Δημοκρατίας,όλοι ξέρουμε ποιοι ήταν οι υπαίτιοι του προβλήματος.)

Παλαιότερα είχα γράψει ότι η σημερινή Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έχει πολύ μεγάλη ευκαιρία να διορθώσει το τότε μεγάλο και  ιστορικό λάθος που έκανε η τότε Κυβέρνηση των Ελλήνων.

Και αυτό που έγραψα κάποιοι Βουλευτές της Κυβέρνησης  το εξέλαβαν ως κίνηση κατά της σημερινής Κυβέρνησης,προφανώς και έκαμαν τεράστιο λάθος, και πλέον κατάλαβαν ότι ήταν τόσο άδικοι ως προς πρόσωπό μου αλλά και τις υγιείς προθέσεις μου.

Εγώ ότι γράφω θεωρητικά πάντα, αντιπροσωπεύει ίσως το μεγαλύτερο μέρος της Χώρας μας,θεωρώ ότι αυτά που γράφω τα συνυπογράφουν όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες της Χώρας.

Πραγματικά κουράστηκα να ακούω από την σημερινή Κυβέρνηση την ίσως πιο άσχημη ( να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) δικαιολογία για το γιατί πρέπει να δεχθούμε το Μακεδονία στο όνομα της γείτονος Χώρας των Σλάβων,και αυτή είναι ότι : μα τόσα χρόνια όλοι Μακεδονία την λένε, η το άλλο εμείς δεν δώσαμε το ακρωνύμιο Μ στο Π.Γ.Δ.Μ;

Λοιπόν να απαντήσω σε όλους αυτούς: 

Ότι όλα αυτά είναι τα λάθη των προηγούμενων Κυβερνήσεων,που εσείς σήμερα είστε εδώ να τα ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ, και ΟΧΙ για να δώσετε την τελευταία και χαριστική βολή στην ιστορία της Μακεδονίας.

Αν αύριο το πρωί η Ελληνική Κυβέρνηση υψώσει το ανάστημά της απέναντι στις ανιστόρητες απαιτήσεις των Σλάβων των Σκοπίων,και δεν δεχθεί την λέξη η παράγωγο της λέξεως Μακεδονία στο όνομα των Σλάβων, τότε θα δείτε ότι όλες οι χώρες θα αλλάξουν την στάση τους,απλά γιατί η Μακεδονία είναι Ελλάδα χιλιάδες χρόνια τώρα.

Και επειδή ακούστηκε από στόμα Έλληνίδας Βουλευτή  ότι όταν λέμε η Μακεδονία είναι Ελληνική είναι αλυτρωτισμός απέναντι στα Σκόπια τότε:

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

Δεν σας ψήφισε ο κόσμος για να συνεχίσετε τα ιστορικά λάθη των άλλων.

Και ξέρετε ποιο είναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος που γίνεται σήμερα από εσάς ως Κυβέρνηση;

Να σας το εξηγήσω όσο πιο απλά και Ελληνικά μπορώ.

Οι Έλληνες και Ελληνίδες αισθάνονται ότι ξαναζούν ημέρες του 1821,ότι είμαστε ακόμα Σκλάβοι,Ραγιάδες,ότι δεν μπορούμε,η δεν μας αφήνουν να σηκώσουμε κεφάλι,αισθανόμαστε Προδομένοι και Ηττημένοι σε όλα τα Εθνικά μας Θέματα,που αφορούν τις σχέσεις μας με, Σκόπια, Τουρκία, Αλβανία, αισθανόμαστε ότι όλα τα αυτά τα Κράτη μας θεωρούν έναν Λαό φοβισμένο που για να έχει το κεφάλι του ήσυχο είναι έτοιμο να τα παραχωρήσει Όλα.

Όμως ΌΧΙ αυτό δεν είναι αλήθεια, μας έχει μείνει ακόμα πολύ μεγάλη Υπερηφάνεια, και το ότι θέλουμε την όσο πιο Ήρεμη και Ειρηνική συνύπαρξη μας με τους γείτονες, αυτό δεν δηλώνει επ΄ ουδενί Δειλία.

Από αυτό το βήμα εκθέτοντας τον εαυτό μου σας προσκάλεσα από την στιγμή που το 90% της Χώρας δεν δέχεται μια ονομασία για τα Σκόπια με τον όρο η παράγωγο της λέξεως Μακεδονία,να ζητήσετε από τον Λαό να αποφασίσει,να κάνετε ένα Δημοψήφισμα,άλλωστε εσείς δηλώσατε ότι είστε υπέρ των Δημοψηφισμάτων,και της ετυμηγορίας του Λαού.

Και φτάσαμε στις τελευταίες δηλώσεις του κ.Ζάεφ...

Τι είπε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων;

Τα αυτονόητα για αυτούς,ότι δεν συζητάνε για καμία αλλαγή σε αυτά που πιστεύουν τα τελευταία χρόνια.

Άρα ποτέ δεν υπήρχε διαπραγμάτευση 

Και ποια Διαπραγμάτευση; τι ακριβώς διαπραγματεύεται η Ελλάδα με τα Σκόπια;

Την Ιστορία μας;

Την Εθνικότητα των Μακεδόνων;

Την Εθνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Την Γλώσσα των Μακεδόνων;

Την Εθνότητα των Μακεδόνων;

Αυτά που έπρεπε εμείς να μην τα συζητάμε καν,καθόμαστε σε ένα τραπέζι και δεχόμεθα να μας κοροϊδεύει μια Χώρα που επί της ουσίας δεν υπάρχει.....

Έφτασε λοιπόν κύριοι και κυρίες της Κυβέρνησης των Ελλήνων να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.

Καμία Διαπραγμάτευση με τα Σκόπια.

Η Θέση της Ελλάδος πρέπει να είναι μία:

Καμία ονομασία με τον όρο η παράγωγο της λέξεως Μακεδονία

Καμία Εθνικότητα Μακεδόνων έτσι και αλλιώς είναι ψεύτικη.

Καμία Εθνότητα Μακεδόνων έτσι και αλλιώς είναι ψεύτικη.

Καμία Γλώσσα Μακεδονική έτσι και αλλιώς είναι ψεύτικη.

Καμία ανιστόρητη Μακεδονική Υπόσταση επειδή απλά και μόνο έτυχε να κατοικούν σε εδάφη της Μακεδονίας.

Όλοι ξέρουμε το Βασίλειο της Μακεδονίας μέχρι που υφίστατο, αλλά ουδείς προσπάθησε να καπηλευθεί την ένδοξη Αρχαία Ιστορία της Ελλάδος και του Ελληνικού Φύλου των Μακεδόνων.

 

Ανδρέας Καρασαββίδης

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης

Νέα Εποχή για την Κατερίνη

 

 

 

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version