Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ:ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ FYROM.

Οί πολιτικές εξελίξεις θα επιταχυνθούν, μέχρι τον Ιούνιο είναι πιθανές οι εκλογές.Μέχρι χθες η κυβέρνηση χαρακτήριζε το θέμα των Σκοπίων μόνο "ονοματολογικό", προσπαθώντας να το υποβαθμίσει.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση Κοτζιά, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την πρώτη επίσημη κυβερνητική σύσκεψη για το Σκοπιανό, για να ακολουθήσει ο Καμμένος δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι έχει εμπιστοσύνη στον ΥΠΕΞ.

Από την αρχή ήταν φανερό ότι η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον και με σαφή στόχο να δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση, υιοθετώντας τη γραμμή Βουκουρεστίου, και για επικοινωνιακούς λόγους.

Σήμερα, μετά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειονότητα των πολιτών είναι κατά της σύνθετης ονομασίας και μετά τις διαρροές Καραμανλή ότι δεν είχε προτείνει σύνθετη ονομασία, η κυβέρνηση κάνει πίσω και δηλώνει ότι εκτός από το όνομα υπάρχουν και τα θέματα του αλυτρωτισμού, όπως η λεγόμενη "Μακεδονική ταυτότητα".

Πέραν του ότι η κυβέρνηση επιτέλους κατάλαβε την ουσία του προβλήματος, αποκαλύφθηκε ότι την καθοδηγούν οι δημοσκοπήσεις και κυρίως η στάση Καραμανλή, που είναι βασικό κριτήριο για την κυβερνητική πολιτική.

Υπάρχει και ένα ερώτημα ακόμη: Γιατί ο Καραμανλής κάνει τώρα αυτές τις διαρροές;

Θέλει να μην τον χρησιμοποιεί ο Τσίπρας;

Θέλει να υπερασπιστεί την υστεροφημία του;

Εάν λέει τώρα αλήθεια ο Κοτζιάς, που γνωρίζει από τα αρχεία του ΥΠΕΞ τι έγινε στο Βουκουρέστι, γιατί μέχρι τώρα λέει ότι τότε θέσαμε μόνο το ονοματολογικό;

Τι θα κάνει τώρα ο Κοτζιάς; Θα "αδειάσει" τον Καραμανλή ή όχι;

Αν σπάσει αυτή η άτυπη υπόγεια συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με κομμάτι της ΝΔ, η κυβέρνηση θα καταρρεύσει και θα τρέξει στις εκλογές για να προλάβει και την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version