Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Σήμερα η  κοινωνία οφείλει να δείξει συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους οροθετικούς αλλά και να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του AIDS.

Το AIDS δεν κάνει διακρίσεις και αφορά όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, την ηλικία, τη σεξουαλικότητα, την κοινωνική τάξη κ.ά., εάν δεν τηρούνται οι βασικοί κανόνες προστασίας.

Με ασπίδα την αξιόπιστη και συνεχή πληροφόρηση  και  την πρόληψη μπορούμε να βγούμε νικητές στον αγώνα κατά του θανάτου, του στιγματισμού, του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού, καταστάσεις που καθιστούν την καταπολέμηση της νόσου ακόμη πιο άμεση και αναγκαία.

Η  πολιτεία έχει χρέος να προστατέψει το ανθρώπινο δικαίωμα της υγείας των πολιτών της. Παροχή οικονομικής βοήθειας και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας με σκοπό την  ιατρική, συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη των ασθενών η φορέων της νόσου, στελέχωση εξειδικευμένων δομών του συστήματος υγείας που σχετίζονται με την πρόληψη, τη διάγνωση και την  αντιμετώπιση της νόσου, πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητες μιας ευνομούμενης πολιτείας, με σκοπό την πλήρη εξουδετέρωση του ιού. Αναμφισβήτητα, ο καθένας ξεχωριστά οφείλει να φροντίσει με υπευθυνότητα την προφύλαξη της υγείας του και των ανθρώπων που αγαπά.

Ως Θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θεωρώ απαραίτητη τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από εκστρατείες που σκοπό έχουν την αφύπνιση και επαγρύπνηση της κοινωνίας, αλλά και την άρση  προκαταλήψεων και φοβιών,καθώς το AIDS εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα της Δημόσιας Υγείας.

Η 1η Δεκεμβρίου, αποτελεί παγκόσμια ημέρα υπενθύμισης,  ότι η νόσος υπάρχει και μας αφορά όλους. Με κεντρικό σύνθημα  ΄΄ σωστή ενημέρωση και πρόληψη. Είναι θέμα ζωής! ΄΄ και με την ελπίδα για οριστική θεραπεία του Aids, ας ευχηθούμε και ας προσπαθήσουμε για μια κοινωνία χωρίς κρούσματα, ρατσισμό, φοβίες, προκαταλήψεις και διακρίσεις.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας

Θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών

της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σοφία Μαυρίδου

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version