Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις αναφορές του κ. Ανδριανόπουλου για τον Ποντιακό Ελληνισμό:

«Όλοι οι Έλληνες που πληροφορήθηκαν ή διάβασαν τις ανιστόρητες αναφορές Ανδριανόπουλου νοιώθουν βαθύτατα προσβεβλημένοι και δικαίως απαιτούν επανόρθωση και δημόσια συγγνώμη. Είναι πραγματικά παράλογο να διατυπώνεται η άποψη ότι ο Ποντιακός Ελληνισμός, ακόμα και κάθε Πόντιος ξεχωριστά, είναι ‘φιλοξενούμενος’ στην Ελλάδα. Ο ετεροπροσδιορισμός των ανθρώπων συνιστά ολοκληρωτική αντίληψη και υποκρύπτει ρατσιστικά αντανακλαστικά. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι απόλυτα καταδικαστέα και κατακριτέα τόσο για το γεγονός ότι σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο ο Ελληνισμός χρειάζεται να μείνει ενωμένος μακριά από διαχωρισμούς και διακρίσεις, όσο και γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδης αρχές και αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στον Ιβάν Σαββίδη, ως Έλληνας έχει αποδείξει την αγάπη και τον πατριωτισμό του, με την απόφασή του να επενδύσει στην Ελλάδα στην πιο δύσκολη συγκυρία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Ταυτόχρονα, χωρίς ποτέ να το διαφημίσει ή να ζητήσει τα οποιαδήποτε ανταλλάγματα βοηθά σημαντικά την Ορθοδοξία και τον Ποντιακό Ελληνισμό. Είναι απαράδεκτη κάθε απόπειρα ακύρωσης αυτής της μεγάλης προσπάθειας με αφορμή τον τυφλό οπαδισμό. Το έργο του αξίζει σεβασμού και ο ίδιος μια ειλικρινή προσωπική συγγνώμη».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version